Zákaznická podpora:+420 775 691 110

Perníčky Pana Piškota

Náš recept na lahodné perníčky je jednoduchý, snadný a rychlý. Perníčky jsou křehké a voňavé, a díky vykrajovátkům nebo razítkům si můžete vytvořit jedinečné vzory.

Vyzkoušejte naše vykrajovátka a razítka a vytvořte si stylové a originální perníčky, které budou obdivovat všichni vaši hosté, kamarádi i rodina.

 

Také si občas říkáte co upéct pro návštěvu, jaké cukroví na Velikonoce, jak nazdobit perníčky, jaké zvolit motivy nebo jak na to, aby byly perníčky hned měkké?  Pokud hledáte právě takový recept, tak jste na správném místě, kde se můžete inspirovat a sdílet své výtvory. Tyto perníčky jsou hned měkké a hodí se jak na Velikonoce, tak i Vánoce, k oslavám i jen tak ke kávě.  Tak jdeme na to, recept na perníčky je dopečený!

Recept na polevu na zdobení perníčků:

Aby bylo zdobení perníčku co nejvíce jednoduché, je potřeba si nachystat polevu, se kterou se bude dobře pracovat a navíc vykouzlí krásné zdobení na vašich perníčcích.

Bílková poleva na perníčky

  • 10 × lžíce jemného moučkového cukru
  • 1 × bílek
  • 1 × lžička bramborového škrobu
  • 1 × lžička citronové šťávy

Postup

Cukr prosejeme a citronovou šťávu přefiltrujeme přes jemné sítko.

Bílek, citron, škrob a cukr dáme do misky a šlehačem na nejvyšší stupeň šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne (asi 2 min). Pokud se nám zdá poleva příliš hustá, přidáme citron. Pokud se nám zdá příliš tekutá, přidáme cukr.

Poleva na linky

Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.

Poleva na plochy

Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.

Nejdřív si vyšlehejte polevu na linky, odeberte část do sáčku a ze zbytku připravte polevu na plochy. Hotovou ji přendáme do zdobicího sáčku se špičkou s průměrem dírky 1mm, nebo ustřiženým růžkem a zdobíme perníčky podle fantazie.

Recept na Perníčky pana Piškota

 Ingredience

  • 400g hladké mouky
  • 140g moučkového cukru
  • 50g 100% tuku
  • 2 vejce
  • 5 lžic medu
  • 1 lžíce sody
  • 1 lžíce perníkového koření
  • kakao na obarvení (volitelné)

 Postup

  • Za pomocí robota s hnětacími háky vyhnětejte těsto.
  • Těsto poté přesuňte na vál a propracujte ještě rukama.
  • Nechte odležet cca 2 dny v lednici.
  • Rozválejte těsto na tenký plát (3 - 5 mm).
  • Vykrojte a orazítkujte těsto s kakaem nebo bez.
  • Nachystejte si na talířek holandské kakao. Razítkovací část tvořítka položte do kakaa, přebytečné kakao oklepejte o talířek a obtiskněte na těsto. Detaily tak budou na těstě krásně viditelné. Pokud máte těsto tmavé, doporučuji použít černé kakao.
  • Pokud se bude těsto lepit, dejte těsto ještě na chvíli do chladu a rozválený plát poprašte moukou.
  • Těsně předtím, než dáte plech do vyhřáté trouby, můžete postříkat perníčky vodou v rozprašovači. Tento krok můžete vynechat.
  • Pečte na 220 stupňů cca 7 minut - někdy i méně, kontrolujte pohmatem. Pokud se Vám do nich neproboří prst a půjdou nadzvednout z plechu, je hotovo. Pokud vytáhnete perníčky už křupavé, byly tam už příliš dlouho a uberte na minutách.

A pokud se Vám líbí naše tvary, navštivte náš eshop, kde najdete velké množství druhů vykrajovátek, které jsou díky filamentu vhodného pro styk s potravinami jako perfektní volba pro Vaše tvoření: