Zákaznická podpora:+420 775 691 110

Linecké cukroví

Nový recept Pana Piškota na výborné křehoučké linecké cukroví. Upečte si máslové potěšení promazané domácí marmeládou. Pokud se Vám líbí naše tvary, navštivte stránku Linecké vykrajovátka na našem e-shopu a potěšte originálními vykrajovátky. 

mceclip0-13

 

Linecké cukroví Pana Piškota

 

Linecké cukroví je jedním z nejoblíbenějších cukroví nejen na Vánoce, ale i na další sváteční příležitosti. Tento tradiční recept lze snadno přizpůsobit pro různá období a svátky, jako jsou Velikonoce nebo Valentýn, a v kombinaci se správným zdobením může být cukroví ještě působivější. Pokud rádi experimentujete se zdobením, můžete se inspirovat technikami, které se běžně používají při dekoraci perníčků. Poleva na zdobení perníčků se skvěle hodí i na linecké cukroví, které můžete dekorovat například čokoládou nebo krajkovým vzorem či bílkovou polevou. Ať už pečete na Valentýna, Velikonoce nebo jinou slavnostní událost, linecké cukroví v kombinaci s technikami zdobení, které jsou oblíbené u perníčků, takovým výrobkem uděláte vždy radost svým nejbližším.

Ingredience:

  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • 200 g másla (na kostky)
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • citrónová kůra

Postup:

  1.  Vypracujte pěkné soudržné těsto ze surovin (nehnětejte zbytečně dlouho, jen tak, aby se máslo hezky zapracovalo)
  2.  Zabalte těsto do fólie a dejte odležet do lednice  nejméně na jednu hodinu, ale můžete i přes noc. 
  3. Rozválejte tenké pláty cca 3 mm mezi dva pečící papíry.
  4. Vložte  rozválené těsto alespoň na 15 minut do lednice.
  5. Vytáhněte těsto z lednice a rychle vykrájejte tvary a přeložte na plech.)TIP: pokud se začne těsto deformovat, tak jej opět vložte na chvíli do lednice.
  6. Pečte v předehřáté troubě cca 7minut na 170 stupňů.
  7. Pomažte vykrojené tvary marmeládou a slepte.
  8. Dejte do krabičky a lehce posypte moučkovým cukrem.

Vykrajovátka, na kterých máme náš recept vyzkoušený:

##PRODUCT-WIDGETS-33980##