Nový recept Pana Piškota na výborné křehoučké linecké cukroví. Upečte si máslové potěšení promazané domácí marmeládou. Pokud se Vám líbí naše tvary, navštivte stránku Linecké vykrajovátka na našem e-shopu a potěšte originálními vykrajovátky.
Linecké cukroví Pana Piškota
Ingredience:
- 300 g hladké pšeničné mouky
- 200 g másla (na kostky)
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- citrónová kůra
Postup:
- Vypracujte pěkné soudržné těsto ze surovin (nehnětejte zbytečně dlouho, jen tak, aby se máslo hezky zapracovalo)
- Zabalte těsto do fólie a dejte odležet do lednice nejméně na jednu hodinu, ale můžete i přes noc.
- Rozválejte tenké pláty cca 3 mm mezi dva pečící papíry.
- Vložte rozválené těsto alespoň na 15 minut do lednice.
- Vytáhněte těsto z lednice a rychle vykrájejte tvary a přeložte na plech.)TIP: pokud se začne těsto deformovat, tak jej opět vložte na chvíli do lednice.
- Pečte v předehřáté troubě cca 7minut na 170 stupňů.
- Pomažte vykrojené tvary marmeládou a slepte.
- Dejte do krabičky a lehce posypte moučkovým cukrem.
Vykrajovátka, na kterých máme náš recept vyzkoušený:
##PRODUCT-WIDGETS-33980##